SCOOTER RIJDEN, Hier Alle Informatie + Gratis Kostenberekening

START

VRAGEN

E-BOOK DOWNLOADEN

BEREKEN KOSTEN

LINKS

CONTACT

ZOEK

scooter kosten berekenen
BEREKEN NU
GRATIS
JE SCOOTER
KOSTEN!!!

+ VERASSING

BLOG!


© 2010, Martin Beck
Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy

GRATIS
E-Book!

Bij afsluiten auto of scooter verzekering!!!
aanbieding

Normaal 27,-
Vergelijk je verzekeringskosten

Scooter helm

Een helm is verplicht sinds 1975 voor brommers of scooters met een maximum snelheid van 45 km/uur. Door het dragen van een goede helm heb je 30% minder kans om gewond te raken bij een ongeluk. De kans om te sterven is zelfs 40% kleiner met een helm op. Voor een eventuele passagier is ook een helm verplicht.Dit is allemaal voor de veiligheid.

Een helm moet goedgekeurd zijn voor het gebruik op een scooter of brommer. Een goedgekeurde helm kun je herkennen aan het E4 keurmerk. Helmen met het zogeheten TUV-keuring (Duitsland), voldoen aan nog strengere eisen. Fietshelmen voldoen niet aan dit keurmerk en mogen niet worden gebruikt deze zijn niet goed genoeg voor je veiligheid. Je kan natuurlijk wel een wielrennershelm gebruiken op je snorfiets.

Let op als een helm hard gevallen is of als de helm een ongeluk heeft gehad kan de beschermende structuur van de helm aan de binnenkant zijn beschadigd. De helm kan dan niet meer (voor de tweede keer)de gewenste bescherming bieden, pas dus op met tweedehands helmen en koop als het even kan een nieuwe helm.

Een helm kun je gewoon kopen bij een scooter of brommer winkel. Als je de maat weet kan je kijken op het internet.

Er zijn verschillende soorten helmen. Het is belangrijk dat een helm goed zit, je hebt verschillende maten helm. Dus een helm passen is altijd aan te raden. Er zijn globaal gezien 3 soorten helmen te onderscheiden.

  • integraalhelm (gesloten helm),

  • systeemhelm, helm waarvan de voorkant omhoog geschoven kan worden.

  • jet- of customhelm (halve potjes genoemd), helm met of zonder vizier.

Een integraalhelm is in de winter het warmst, omdat die bij je kin dicht is.

Scooter of brommer helm

Maak een helm altijd vast aan je hoofd, zet deze niet los op, als je hem los opzet biedt de helm praktisch geen bescherming.

Een helm kan je aan met een kettingslot of eventueel een beugelslot vastmaken aan je scooter als je hem op slot zet. Let op dat bij regen je helm wel nat wordt. Je kan ook een scooter of brommer kopen waarin je een helm kunt opbergen. Of een topbox (opbergkoffer aan die aan de achterkant van je scooter wordt vastgemaakt) kopen.

Mensen zullen je niet snel herkennen met een helm op je hoofd, elke helm dragen zal weleens meemaken dat mensen verbaasd kijken als je ze groet! Ga ook niet met je helm om bij een benzine station naar binnen om af te rekenen, door de helm ben je onherkenbaar.

Scooter kosten berekenen

E-Book Downloaden

Scooter kosten berekenen

Scooter Kosten Online Berekenen

BROMMER informatie