SCOOTER RIJDEN, hier alle informatie

START

Oriëntatie

Voor de koop

Scooter kopen

Gebruik scooter

Bijlage


Links contact Zoek

Gratis Scooter Pakket?!?
(Normaal €27,-)
aanbieding
Bij afsluiten verzekeringmobiele website html5
Mobiele website


BLOG!
Disclaimer Privacy Algemene voorwaarden

Oude site

©2010-2013, Martin Beck

KOOP NU JE HELM!
Aanbiedingen
helm aanbieding webshop

BEREKEN
GRATIS JE
SCOOTER
KOSTEN

TIP !
scooter kosten berekenenElektrische scooters

Scooter rijbewijs

Tegenwoordig heb je voor het berijden van een bromfiets of scooter een AM rijbewijs nodig. Als u een autorijbewijs(categorie B) of motorrijbewijs(categorie B) heeft u ook automatisch het AM rijbewijs. Je mag het AM rijbewijs halen vanaf 16 jaar. Als je al een auto of motor rijbewijs hebt en het verlengt komt de categorie AM erop te staan. Zie afbeelding 5.
Rijbewijs bromfiets
Afb. 5: Rijbewijs categorie B & AM

Om een AM rijbewijs te halen moet je een theorie-examen doen bij het CBR. (zie CBR http://www.cbr.nl/bromfiets.pp ). Per maart 2010 moet je ook een praktijkexamen doen voor het AM rijbewijs. Je kunt hier online een theorie examen doen en zo zorgen dat je niet zakt bij het CBR


haal je brommerrijbewijs bij driversonly.nl


Mocht je een bromfietscertificaat hebben dan had je dit voor 1 oktober 2009 moeten omruilen voor een AM rijbewijs, nu ben je te laat en zal je helaas theorie moeten doen en na maart 2010 ook een praktijktoets.

Let op: Als je een bromfiets gebruikt als vervoermiddel voor na het stappen en je hebt volgens de wet teveel gedronken, kan je rijbewijs in beslag worden genomen, Je mag dan ook geen auto meer rijden (als je natuurlijk je B rijbewijs al had). Omgekeerd geld dus ook dat als je met je auto een overtreding maakt en je rijbewijs verliest je niet op de mag. Zware overtredingen met je tellen ook mee met je beginners rijbewijs.

Papieren < Kosten berekenen > Groene kaart