SCOOTER RIJDEN, hier alle informatie

START

Oriëntatie

Voor de koop

Scooter kopen

Gebruik scooter

Bijlage


Links contact Zoek

Gratis Scooter Pakket?!?
(Normaal €27,-)
aanbieding
Bij afsluiten verzekeringmobiele website html5
Mobiele website


BLOG!
Disclaimer Privacy Algemene voorwaarden

Oude site

©2010-2013, Martin Beck

KOOP NU JE HELM!
Aanbiedingen
helm aanbieding webshop

BEREKEN
GRATIS JE
SCOOTER
KOSTEN

TIP !
scooter kosten berekenenElektrische scooters

Scooter Prijsindicatie

Om een goede prijsindicatie te krijgen van de waarde van je scooter kijk je gewoon op Internet naar tweedehands scooters. Houdt er rekening mee dat je bij een dealer veel minder krijgt (300 à 400 euro) dan soortgelijke modellen in de showroom. Maar je talent om te onderhandelen kan de zaken gunstig beïnvloeden natuurlijk.

Verkopen of inruilen bij een bedrijf.

  • Verkopen of inruilen levert bijna altijd minder op dan verkoop aan een particulier. Een dealer moet de scooter opknappen en nakijken, verder moet hij er op verdienen om zijn personeel, zichzelf en zijn showroom te betalen. Een occasion die hij neerzet in zijn showroom zal dit allemaal moeten opbrengen.

  • Het voordeel is dat je direct een deal kunt maken. Als je een andere scooter koopt, zal de dealer meer teruggeven voor je oude scooter dan als je dat niets anders koopt, zeker als je een duur exemplaar terugkoopt.

Kymco Grand Dink

Afb. 39: Kymco Grand Dink (€2799,-)

Verkopen aan een particulier.

  • Je kunt een advertentie op www.marktplaats.nl of www.speurders.nl zetten, of misschien een email naar al je contactpersonen. Misschien een andere bekenden of een advertentie in de krant of de buurtsuper. Zet een mooie foto en een goede beschrijving bij je advertentie, dit verhoogt de verkoopskansen. Lieg niet, maak je scooter niet mooier of beter dan hij is.

  • Als de verkoop rond is moet je naar het Postkantoor om je scooter over te schrijven op naam van de andere persoon. Jij krijgt dan van het postkantoor een vrijwaringsbewijs, de koper ontvangt een nieuw deel 1B tenaamstelling met zijn gegevens. Het is verstandig meteen af te rekenen bij het Postkantoor.

  • Zeg met het vrijwaringsbewijs je verzekering op door een kopie en een brief te sturen.

  • Een nadeel van verkoop aan een particulier kan zijn dat je het onprettig vind om van een onbekenden veel geld te ontvangen, verder moet je tijd vrijmaken om geïnteresseerde om naar je scooter te kijken.


Overschrijven vrijwaringsbewijs < Kosten berekenen > Slopen of demonteren