SCOOTER RIJDEN, hier alle informatie

START

Oriëntatie

Voor de koop

Scooter kopen

Gebruik scooter

Bijlage


Links contact Zoek

Gratis Scooter Pakket?!?
(Normaal €27,-)
aanbieding
Bij afsluiten verzekeringmobiele website html5
Mobiele website


BLOG!
Disclaimer Privacy Algemene voorwaarden

Oude site

©2010-2013, Martin Beck

KOOP NU JE HELM!
Aanbiedingen
helm aanbieding webshop

BEREKEN
GRATIS JE
SCOOTER
KOSTEN

TIP !
scooter kosten berekenenElektrische scooters

Scooter Opstellen eisenpakket

Hieronder staan nog een aantal punten die je mee kunt nemen in je keuze voor een model:

  • Wil je een helm droog kunnen opbergen in je scooter? Zo ja dan kan je een model kopen met voldoende bergruimte. (Probeer wel even uit of je helm echt wel past in een bepaald model, misschien is je helm net te groot of de bagageruimte te klein!) Je kunt ook een top koffer nemen, hier past je helm en/of wat bagage in. Vaak staat het ook wel wat vlotter, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Topkoffers zijn er vanaf 40 euro.

  • Verder is het handig om te kijken of je nog een regenpak en een slot wilt opbergen.

  • Heb je echt een voorkeur voor een specifieke kleur. Sommige modellen zijn niet verkrijgbaar in bepaalde kleuren. Houdt er ook rekening mee dat sommige kleuren moeilijker verkoopbaar zijn.

  • Heb je voldoende ruimte om je scooter te stallen, is je schuur of berging groot genoeg kan je eventuele bochten en draaien maken.

  • Wil je een bekend merk of niet. Tegenwoordig zijn er veel Chinese merken op de markt die goedkoop scooters leveren. Over de kwaliteit van deze scooters is veel discussie. Veel mensen zijn van mening dat de goedkope scooters mindere kwaliteit hebben.
    Ook zijn de handleidingen vaak onduidelijk (Tenzij je Chinees op een redelijk niveau is) en is het moeilijk reserveonderdelen te krijgen. Veel dealers willen ook geen Chinese scooter onderhouden, tenzij je de scooter bij hun hebt gekocht.
    LET OP: Onderdelen voor deze scooters zijn vaak moeilijk te verkrijgen, lange levertijden of helemaal niet leveren komen vaak voor.

  • Heb je een bepaald budget in je hoofd. Als je tweedehands koopt heb je uiteraard meer mogelijkheden voor een bepaald budget. Als een scooter niet binnen je budget past kan je misschien een tweedehands scooter kopen. Tweedehands scooters worden later besproken.

Nu kan je de keuze maken uit een model en een merk. Misschien vind je het handig om de lijst in bijlage 1 uit te printen en in te vullen. Je kan dan per merk en type controleren of de scooter aan jouw eisen voldoet. Je kan de lijst ook nog aanvullen met je eigen eisen aan het model. Hieronder staat een overzicht van de bekendste scooter A merken er zijn er nog veel meer kijk bijvoorbeeld op http://scooter-merken.startpagina.nl of http://scooters.startze.nl

Aprillia

Gilera

Honda

Italjet

Keeway

Kymco

Malagutimoto

Peugeot

Piaggio

Derbi

Suzuki

Sym

Tomos

Vespa

Yamaha

Model gekozen? Nu is het een goed moment om een dealer op te zoeken bij jou in de buurt om een proefrit te maken. Je kan dealers op een aantal manieren vinden:

Het is handig om meteen 2 of 3 modellen te proberen bij 1 dealer, je hebt dan goed vergelijkingsmateriaal, ook als je niet in alle 2 of 3 modellen geïnteresseerd bent. Als je nog geen helm en slot hebt, kan je meteen even kijken of je iets leuks ziet liggen. Schrijf het merk, de prijs en het model op, misschien kan je op het internet een aantrekkelijke aanbieding vinden.

tips webwinkel < Kosten berekenen > Accessoires