SCOOTER RIJDEN, hier alle informatie

START

Oriëntatie

Voor de koop

Scooter kopen

Gebruik scooter

Bijlage


Links contact Zoek

Gratis Scooter Pakket?!?
(Normaal €27,-)
aanbieding
Bij afsluiten verzekeringmobiele website html5
Mobiele website


BLOG!
Disclaimer Privacy Algemene voorwaarden

Oude site

©2010-2013, Martin Beck

KOOP NU JE HELM!
Aanbiedingen
helm aanbieding webshop

BEREKEN
GRATIS JE
SCOOTER
KOSTEN

TIP !
scooter kosten berekenenElektrische scooters

Scooter Banden

De juiste banden voor de scooter Het is zomer en de scooters worden weer tevoorschijn gehaald. Na een reeks maanden in de garage zien ze er nog uitstekend uit en er lijkt niets mis. Toch doet men best een simpele basis-controle. Daarbij mag men een bandencheck zeker niet vergeten!

Aangezien de meeste scooter-bestuurders hun voertuig niet het hele jaar door gebruiken en er niet heel veel kilometers mee doen, gaan ze ervan uit, dat de banden niet verslijten. Dit klopt niet! Als men de scooter niet vaak gebruikt, verslijt misschien het profiel van de banden minder snel, maar dat wil niet zeggen, dat nog een goede prestatie kan geleverd worden. Na 6 tot 8 jaar verduren de meeste banden en kan de rubbersamenstelling geen veilige grip meer garanderen.

De eigen rijgewoontes volgen

Terwijl de meeste mensen hun motor in de winter binnenlaten, gebruiken toch meer en meer mensen hun scooter het hele jaar door. Ook al gaat het vaak om kleine afstanden (zoals 's morgens naar het station of snel naar de supermarkt), toch gelden voor winterse omstandigheden andere veiligheidscriteria. Het Duitse Heidenau heeft voor scooters een hele reeks verschillende winterbanden ontwikkeld, die met hun aangepast profiel ook op een gladdere ondergrond voor meer grip moeten zorgen. Deze banden zijn voor wie in de winter onderweg is, zeker aan te raden.

Maar ook diegene die enkel in de zomer rijdt, kan best aan zijn rijgewoontes denken. Gebruikt men de scooter slechts in de stad of is men vaak op minder verharde wegen onderweg? Men kiest het best voor aangepaste banden: city banden voor het stadsverkeer en banden met een harder profiel voor op de veldweg.

Veel scooterbestuurders denken dat er slechts één type band voor hun model bestaat. Dit is een misverstand! Voor de Piaggio Fastrider bieden sommige online shops wel drie bandentypen aan: city-, sport- en winterbanden. Voor de populaire SR 50 reeks van Aprilia biedt Metzeler de ME 7 Teen aan, een sportband. Continental raadt dan weer een touringband aan, de Contitwist. Wie heeft er nu gelijk? Geen van beide! Het hangt namelijk van de eigen rijgewoontes af: Rijdt men graag snel, dan zijn sportieve banden perfect, maar is men vaak langer onderweg, dan zijn touringbanden de duurzame optie.

Om de best mogelijke bandenkeuze te nemen, kijkt men het best naar de eigen rijgewoontes. Als men zich in de materie wil verdiepen, dan vindt men op de websites van de verschillende merken veel informatie over hun producten. Ook online bandenshops bieden vaak goede vergelijkingsmogelijkheden aan.

De auteur: Dietmar Töpfer is een van de bekendste bandenexperts in Duitsland. Hij verzamelde meer dan 30 jaar ervaring in de automobielbranche en werkt nu voor de online bandenshop Tirendo.

Accessoires < Kosten berekenen > Nieuw kopen