BROMMER RIJDEN, hier alle informatie

START

Oriëntatie

Voor de koop

Brommer kopen

Gebruik brommer

Bijlage


Links contact Zoek

Gratis Brommer Pakket?!?
(Normaal €27,-)
aanbieding
Bij afsluiten verzekeringmobiele website html5
Mobiele website


BLOG!
Disclaimer Privacy Algemene voorwaarden

Oude site

©2010-2013, Martin Beck

KOOP NU JE HELM!
Aanbiedingen
helm aanbieding webshop

BEREKEN
GRATIS JE
BROMMER
KOSTEN

TIP !
brommer kosten berekenenElektrische brommers

Brommer Tweedehands

Je kan een gebruikte brommer eigenlijk op twee manieren kopen. Via een dealer en van een particulier. In beide gevallen weet je nooit helemaal zeker wat je koopt.

  • Dealer. Bij een dealer krijg je in sommige gevallen garantie. Zie informatie over garantie. Een dealer zal niet zo snel een brommer in zijn showroom zetten, waarvan hij weet dat hij niet goed is. De occasions van een dealer zijn vaak duurder dan soortgelijke brommers van particulieren.

  • Een particulier kan in principe geen garantie geven. Maar dat wil niet zeggen dat particulieren alleen maar slechte brommers verkopen. De reden dat een particulier zijn brommer te koop zet en niet aan een dealer verkoopt is vaak, omdat dealers weinig geld geven voor een occasion brommer. Dit komt omdat ze een brommer helemaal op moeten knappen, dus ook alle krassen en oppervlakkige beschadigingen om een brommer verkoopbaar te maken. Tips bij het kopen van een particulier:

  • Het is wel handig om verstand te hebben van brommers als je van een particulier koopt, neem eventueel iemand mee.

  • Je kan ook vragen of je de brommer even naar een dealer mag rijden om het kijken wat een dealer er van vindt. (Vraag vooraf aan een dealer of het mogelijk is en hoeveel het kost.)

  • Kijk hoe de staat is van de brommer, zit er veel roest op, hoe klinkt de motor, zitten er veel beschadigen op. Vergelijk dit met soortgelijke brommers op het internet.

  • Vraag naar de onderhoudspapieren, kijk of de brommer regelmatig onderhoudt heeft gehad.

  • Brommer die veel zijn opgevoerd, (dus niet 10 à 20 kilometer), gaan vaak sneller kapot, het ligt er ook aan hoe brommers zijn opgevoerd.

  • Koop geen brommer zonder kenteken of kentekenbewijs. Dit had aangevraagd moeten worden voor 2007, als dit nog steeds niet is gebeurt is dat raar. Als je toch een kenteken wilt aanvragen staat hier hoe.


Als je een brommer tweedehands koopt is het altijd raadzaam om de papieren en het chassisnummer te controleren. Op de site van het RDW kan je informatie over de brommer vinden.

https://www.rdw.nl/Ovi/Paginas/Default.aspx Onder het tabblad “historie”, staat bij “Datum eerste toelating”, wanneer het kentekenbewijs is aangevraagd, let op kentekens voor brommers zijn pas verplicht sinds 1 jan 2007. je zal geen kentekenbewijzen vinden die ouder zijn als 1 september 2005, toen het kenteken is ingevoerd. Je kan dus e kopen uit 1999 met een kenteken uit 2006.

Tweedehands < Kosten berekenen > Verzekering