BROMMER RIJDEN, hier alle informatie

START

Oriëntatie

Voor de koop

Brommer kopen

Gebruik brommer

Bijlage


Links contact Zoek

Gratis Brommer Pakket?!?
(Normaal €27,-)
aanbieding
Bij afsluiten verzekeringmobiele website html5
Mobiele website


BLOG!
Disclaimer Privacy Algemene voorwaarden

Oude site

©2010-2013, Martin Beck

KOOP NU JE HELM!
Aanbiedingen
helm aanbieding webshop

BEREKEN
GRATIS JE
BROMMER
KOSTEN

TIP !
brommer kosten berekenenElektrische brommers

Brommer Helm

Een helm is verplicht sinds 1975 voor brommers met een maximum snelheid van 45 km/uur. Door het dragen van een goede helm heb je 30% minder kans om gewond te raken bij een ongeluk. De kans om te sterven is zelfs 40% kleiner. Voor een eventuele passagier is ook een helm verplicht.

Een helm moet goedgekeurd zijn voor het gebruik op een brommer . Een goedgekeurde helm kun je herkennen aan het E4 keurmerk. Helmen met het zogeheten TUV-keuring (Duitsland). voldoen aan nog strengere eisen. Fietshelmen voldoen niet aan dit keurmerk en mogen niet worden gebruikt. Je kan natuurlijk wel een wielrennershelm gebruiken op je snorfiets.

Let op als een helm hard gevallen is of als de helm een ongeluk heeft gehad kan de beschermende structuur aan de binnenkant zijn beschadigd. De helm kan dan niet meer (voor de tweede keer)de gewenste bescherming bieden, pas dus op met tweedehands helmen en koop als het even kan een nieuwe.

Voor het kopen van een helm raden wij de volgende webshop aan:

Een helm kun je gewoon kopen bij een brommer winkel. Als je de maat weet kan je kijken op het internet. Misschien kun je hier wat besparen, zie Kopen via internet voor (besparings) tips voor het online kopen.

Er zijn verschillende soorten helmen. Helmen beginnen bij €50,- tot oneindig. Het is belangrijk dat een helm goed zit, je hebt verschillende maten helm. Dus een helm passen is altijd aan te raden. Er zijn globaal gezien 3 soorten helmen te onderscheiden.

  • integraalhelm (gesloten helm),
  • systeemhelm, waarvan de voorkant omhoog geschoven kan worden.
  • jet- of customhelm (halve potjes genoemd), met of zonder vizier.

Een integraalhelm is in de winter het warmst, omdat die bij je kin dicht is.

helm brommer integaal
Afb. 6: Integraal helm

 

helm brommer systeem
Afb. 7: Systeem helm

 

helm brommer jet
Afb. 8: Jet helm

 

Maak een helm altijd vast aan je hoofd, zet deze niet los op, als je hem los opzet biedt de helm praktisch geen bescherming.

Een helm kan je aan met een kettingslot of eventueel een beugelslot vastmaken aan je brommer als je hem op slot zet. Let op dat bij regen je helm wel nat wordt. Je kan ook een brommer kopen waarin je een helm kunt opbergen. Of een topbox (opbergkoffer aan die aan de achterkant van je brommer wordt vastgemaakt) kopen.

Mensen zullen je niet snel herkennen met een helm op je hoofd, elke helmdrager zal weleens meemaken dat mensen verbaasd kijken als je ze groet! Ga ook niet met je helm om bij een benzine station naar binnen om af te rekenen, door de helm ben je onherkenbaar.

Kijk hier naar onze selectie helmen

Rijbewijs < Kosten berekenen > Handschoenen